HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Buharlı Ütü Neden Su Akıtır?

02-12-2019 09:14
Buharlı Ütü Neden Su Akıtır?

 

Ütüde Su Sızdırma Sorunu

Buharlı ütülerde yanlış kullanımdan kaynaklı problemlerin başında, su sızması gelmektedir. Peki, Buharlı Ütü Neden Su Akıtır? Bu soruna karşı alınabilecek önlemler ve uygulanacak çözüm yolları neler?

Ütüde su, tabandan sızabileceği gibi, doldurma kapağından da sızabilir. Problemin sebebi, bu kısımlardan hangisinde su akıtma görüldüğüne göre değişecektir.

Buhar Deliklerinin Kireçlenmesi

Ütü tabanında görülen sızıntının en yaygın nedeni, buhar deliklerini tıkayan su kirecidir.

Sudaki kireç oranının yüksek olduğu bölgelerde ütü için şebeke suyu kullanmak, deliklerin kısa sürede kireçlenmesine sebep olacaktır.

Buhar Püskürtme Fonksiyonunun Yanlış Kullanımı

Taban kısmında görülen sızıntının nedenleri arasında, aralıksız yapılan buhar püskürtme işlemi de yer almakta.

Buhar püskürtmeyi sık aralıklarla ya da aralıksızca, arka arkaya yaptığınızda tabanda su birikecektir. Biriken su ise zaman içinde sızar. Böyle bir durumun ortaya çıkmasını engellemek için buhar püskürtmeler arasında belli bir süre beklemeye dikkat edin.

Doldurma Kapağının Yanlış Takılması

Su doldurulan bölmedeki kapaktan görülen sızıntının yaygın nedeni ise, kapağın yerine tam olarak oturmamasıdır. Kapağın sıkı şekilde takılı olduğundan emin olun. Doldurma kapağının nasıl takılacağı konusunda gerekirse kullanım kılavuzundan yardım almayı ihmal etmeyin.

Buhar Deliklerinin Temizlenmesi

Buharlı Ütü Neden Su Akıtır sorusunun en olası cevaplarından biri, yukarıda da değinildiği gibi, buhar deliklerinde biriken kireçtir.

Böyle bir durum söz konusuysa delikleri en kısa sürede kireçten arındırın. Temizlik için ince ve sivri uçlu bir cisimle, deliklerde biriken kireci dağıtın. Bu işlemi, cismin ucuna küçük bir pamuk ya da bez parçası geçirip, bunu bulaşık deterjanı içeren suya batırdıktan sonra da yapabilirsiniz. Daha sonra su haznesinin yarıdan fazlasını suyla doldurup ütüyü en yüksek ısı ayarında çalıştırmaya başlayın. Aralıklarla buhar düğmesine basarak deliklerin kalan kireç ve deterjan kalıntılarından da arınmasını sağlayın. İşleme, haznedeki su bitene kadar devam etmenizde yarar var.

Ütünüzde kireç temizleme fonksiyonu varsa, iki haftada bir bu fonksiyonu çalıştırmayı ihmal etmeyin. Kullanım sıklığı ve sudaki kireç oranına bağlı olarak, bu fonksiyonu kullanma sıklığını arttırıp azaltabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.