HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatak Örtüsü Hangi Renk Olmalı?

05-02-2020 09:37
Yatak Örtüsü Hangi Renk Olmalı?
 

Dekorasyonun Karakterini Renk Belirler

Renk, dekorasyon tarzını doğrudan etkileyen unsurlardandır. O yüzden, dekorasyonun majör bileşenlerinde, seçtiğiniz stili yansıtacak renkleri kullanmalısınız.

Yatak odasındaki görüntüyü şekillendiren elemanlardan olan yatak örtüsünde de kullandığınız tarza uygun renkleri tercih etmelisiniz. Peki, Yatak Örtüsü Hangi Renk Olmalı? Konuyu, farklı dekorasyon türlerinin özelinde inceleyelim.

Modern Dekorasyonda Renk Seçimi

Günümüz yaşam alanlarının çoğunluğuna hâkim dekorasyon stilinin modern stil olduğu söylenebilir. Modern dekorasyon, yalın seçimlerle ortaya çıkarılır. Eşyaların formları ve renkleri, abartıdan, şaşaadan genellikle uzaktır.

Beyazın tonları, siyah ve gümüş, modern stilde sık sık karşılaştığımız renkler. Pudra gibi pastel tonlar da modern tarza kolaylıkla uyum sağlar. Dolayısıyla, yatak örtüsü seçiminde bu renk yelpazesi içinden tercihte bulunulabilir. Gardırop, duvar, zemin döşeme ve perde gibi majör bileşenlerde açık renkler kullandıysanız, yatak örtüsünde gri, gümüş, koyu mavi gibi tonlar seçilebilir.

Bununla birlikte, modern dekorasyondaki bu sadeliğin monoton bir görüntü oluşturmamasını istiyorsanız, mekânın herhangi bir noktasını daha renkli hale getirebilirsiniz. Diğer bileşenlerde beyaz ve siyah renklerin hâkim olduğu bir yatak odasında, yatak örtüsü için canlı ve sıcak bir ton seçerek hareketi sağlamanız mümkün.

Klasik Dekorasyonda Renk Seçimi

Dekorasyonda klasik ve avangart, lüks vurgusuna sahip stillerdir. Mekânda lüks ve gösterişli etki elde etmek için koyu ve parlak tonlara yönelebilirsiniz.

Altın rengi ve mürdüm, klasik dekorasyonda sıkça kullanılan renklerden. Yatak odanız klasik tarzdaysa yatak örtüsü için mürdüm veya parlak maviyi tercih edebilirsiniz.

Country Dekorasyonda Renk Seçimi

Country dekorasyon kırsallık, doğallık ve nostalji kavramlarıyla şekillenir. Amerikan ve Fransız tarzı country stil, rustik bir karaktere sahiptir. İngiliz tarzı country dekorasyonlarda ise daha cıvıl cıvıl bir karakter gözlemlenir.

Rustik country stil için krem gibi açık tonlar ve ahşap tonlarını bir araya getirebilirsiniz. İngiliz tarzı country dekorasyonda ise mobilyalarda açık ahşap tonlar, yatak örtüsü gibi tekstil ürünlerinde pembe, pudra, yeşil gibi bahar renkleri tercih edilebilir.

Yatak Odasında Trend Renkler Hangileri?

Yatak odası dekorasyonunda son yılların rağbet gören renklerini de Yatak Örtüsü Hangi Renk Olmalı sorusunun yanıtı olarak değerlendirebilirsiniz.

Pastel tonların açık ara farkla öncelik sahibi olduğu bir gerçek. Gül kurusu, pudra, krem yatak örtüsü için seçebileceğiniz trend pastel tonlar. Bunların yanı sıra, ihtişama gerek duyulan dekorasyonlarda yeşil, mavi ve mürdüm gibi diğer trend renkler kullanılabilir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.