HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

27-01-2020 10:08
Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

 

Termosifon Kullanırken Bunlara Dikkat!

Termosifon, tesisatta depolanan suyu kullanıcının belirlediği sıcaklığa kadar ısıtan ve su sıcaklığının bu seviyede sabit kalmasını sağlayan cihazdır. Sıcak suya kısa sürede ulaşmayı mümkün kılan termosifonların günlük hayata daha fazla konfor kattığı söylenebilir.

Bu konforu kesintisiz kılmak ve termosifondan daha fazla verim almak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Öncelikle seçim aşamasında ihtiyatlı davranmalı, iyi bir piyasa araştırması ve ihtiyaç tespitinin ardından, size en uygun ürünü seçmelisiniz. Dikkatli ürün seçimini, özenli kullanım takip etmeli. Özenli ve doğru kullanım, ürünün ömrünü uzatır, performansının yüksek kalmasını ve güvenliği sağlar.

Peki, cihazdan tam verim elde etmek ve tehlike riski oluşturmamak için Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

Kullanım Kılavuzunu İnceleyin

Satın aldığınız ürüne özel kullanım koşullarını yalnızca kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz. O nedenle, kılavuzu dikkatli şekilde incelemeyi kesinlikle ihmal etmeyin ve cihazla ilgili sorunlarda ne yapılacağı ile ilgili bilgi almak için öncelikle kılavuza başvurun.

Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Termosifonu sık sık açıp kapatmak, harcanan enerji miktarını arttıracaktır. Bunun nedeni şu şekilde açıklanabilir: Kazanı ısı yalıtımlı olan termosifonlarda depodaki su, 24 saate kadar sabit sıcaklık seviyesinde kalabilir. Termosifonu kapattığınızda sıcaklık seviyesi sabit kalmayacak ve düşmeye başlayacaktır. Kullanmak için termosifonu tekrar çalıştırdığınızda suyun yeniden ısıtılması gerekir. Suyu yeniden ısıtmak için gereken enerji miktarı ise suyun sıcaklığını sabit tutmak için gerekenden daha fazladır. Bu yüzden, termosifonu yalnızca çok uzun süre kullanmayacaksanız kapatın. Diğer durumlarda belirli bir sıcaklık seviyesinde sürekli açık bulundurun.

Termosifon Kaç Derecede Kullanılmalı?

Termosifonun kaç derecede kullanılması gerektiği de tasarruf konusunu ilgilendiriyor, zira gereğinden yüksek sıcaklık seviyesi, gereğinden fazla enerji tüketimi demek.

Kış ayları için maksimum sıcaklık seviyesinin 60 santigrat derece olmasına dikkat edin. Yaz aylarında ise 50 santigrat derece civarı yeterli olacaktır.

Cihaz Bakımını İhmal Etmeyin

Termosifon Nasıl Kullanılmalı sorusunu ilgilendiren bir diğer önemli konu, bakım.

Düzenli bakımın ihmal edilmesi rezistansın kireçlenmesi gibi performansı doğrudan ve olumsuz şekilde etkileyecek sorunlara yol açar ve cihazın daha fazla enerji tüketerek çalışmasına neden olur. Bunun önüne geçmek için termosifonun bakımını yetkili ve uzman kişilere düzenli olarak yaptırın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.