HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

02-11-2020 14:23
Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Mobilyalar ev dekorasyonunda ve konfor alanı oluşturma noktasında oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzun yıllar boyunca konforlu ve işlevsel bir şekilde kullanılabilecek mobilyaların seçimini yapmak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Günümüzde her tarzda yüzlerce, hatta binlerce seçeneğin sunulduğu mobilya sektöründe en doğru ürünü bulmak sizin için de zorlayıcı ise bu blog yazımızda mobilya seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlardan bahsedeceğiz.

 

1. Malzeme Kalitesi

 

Mobilya seçiminde malzeme kalitesi olmazsa olmaz kriterlerde bir tanesidir. Kaliteli malzemeler ile üretilen mobilyaları sadece uzun yıllar boyunca kullanmazsınız aynı zamanda güvenle kullanabilirsiniz. Bu nedenle mobilyanın üretiminde hangi malzemelerin tercih edildiğini araştırarak seçim yapmanız gerekir. Malzeme kalitesi söz konusu olduğunda iskeleti oluşturan ahşap, kaplamada kullanılan tekstil ürünleri, mobilyanın mekanizmalarında tercih edilen bağlantı parçaları, kulplar, çekmece sistemleri, menteşeler ve daha pek çok farklı nokta değerlendirilmelidir.

 

2. İhtiyaçları Belirlemek

 

Mobilya seçerken dikkat edilmesi gerekenler listesinde elbette göz zevki ya da dekorasyonda istenilen tarz gibi maddelerden de bahsedilmesi gerekiyor ancak öncelik sırasında devam ederken kalite ve ihtiyaçlar her zaman ilk sırada yer alır. İhtiyaçların belirlenmesi noktasında hem mobilyaların kullanılacağı alanı hem de kullanım alışkanlıklarını göz önünde bulundurmak gerekir. 12 kişilik büyük bir yemek masası almak için öncelikle evinizdeki alana, kirada oturuyorsanız taşınacağınız herhangi bir evde bu mobilyayı kullanıp kullanamayacağınıza ve evinize gelen misafir sayısının ortalaması ile sıklığına bakamanız doğru karar için önemlidir. Eğer eve çok sık misafir gelmiyorsa, yerden tasarruf etmek isteniyorsa katlanabilir ya da açılabilir masa olarak bilinen tasarımlar tercih edilir. Bir başka örnek ise küçük çocuklu ailelerin mobilyaların tekstil kaplamasında kolay yıkanabilir ya da temizlenebilir modellere yönelmesidir. Kedi sahibi bir ailenin kedilerin zarar veremeyeceği tay tüyü gibi kumaşları tercih etmesi ise hem temizlik hem de kullanım ömrü açısından önemlidir.

 

3. Doğru Boyutu Seçmek

 

Mobilya satın alırken yapılan en büyük hatalardan birisi de mobilyaların yanlış ebatlarda alınmasıdır. Bu yanlış genellikle büyük showroomlardan mobilya alırken yapılır. Oldukça geniş alanlara kurulan showroomlarda ışıklandırmanın ve alanın ferahlığının etkisi ile mobilyalar normalden daha ufak gözükebilir. Bu nedenle mutlaka mobilya almaya karar vermeden önce kullanım alanının ölçülerinin belirlenmesi gerekir. Eğer takım halinde mobilya almak isteniyorsa takımda fazla olan parçaları almama ihtimalini göz önünde bulundurmak da bir seçenek olabilir.

 

4. Genel Dekorasyon Tarzına Uygunluk

 

Yaşam alanlarının dekorasyonunda mobilyalar oldukça yüksek etkisi olan parçalardır. Ancak tercih edilen mobilyanın tasarımı çok belirleyici olduğu zaman yaşam alanını dönüştürmek zorlaşabilir. Uzun kullanım ömrü olan parçaları farklı dekorasyon tarzlarına uyabilecek şekilde tercih etmek, birkaç aksesuar ve duvar rengi değişimi ile yepyeni bir alan elde etmeyi mümkün kılar. Baskın tarzı olan bir mobilya seçtiğiniz zaman diğer eşyalarınızı da bu tarza uygun seçmeniz gerekeceğini unutmamanız önemlidir. Mobilya alınacak alanın belirli bir tarzı varsa bu tarza uyum sağlayacak modeller seçebilir, dekorasyonda rengi bütünleyecek tasarımlara bakabilirsiniz. Eğer dekorasyon tarzından çabuk sıkılan bir yapınız varsa düz renkli, minimal çizgilere sahip modellere yönelerek farklı aksesuarlar sayesinde yaşam alanının dekorasyonu kolayca değiştirebilirsiniz.

 

5. İşlevsellik

 

Günümüzde yaşam alanlarının küçülmesi, özellikle şehir merkezlerinde yapılan evlerin daha küçük metrekarelerde tasarlanması ile birlikte tüm eşyalarda olduğu gibi mobilyalarda da işlevsellik ön plana çıktı. Depolama alanı olan ya da yatak olabilen kanepe ve koltuk modelleri; katlanabilir ya da duvara asılabilen sandalye ve masalar birden fazla kullanım ve saklama şekli olan mobilyalardan bazıları. Eğer küçük yaşam alanları için mobilya tercih edilecekse işlevsellik mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Misafir yatağı olabilecek bir puf ya da koltuk ek olarak bir misafir odası ihtiyacını ortadan tamamen kaldırmasa da kısa süreli yatılı misafirleri ağırlamak için yeterli olacaktır. Çocuklar için alınan karyolaların zamanla boyunun uzayabilmesi ya da alttan açılan ek bir yatağının olması gibi pratik çözümlere sahip ürünler hem uzun yıllar kullanılabilir hem de sundukları işlevsellik sayesinde alandan tasarruf ederken tüm ihtiyaçlara cevap vererek çözüm sunar.

 

Doğru mobilyayı seçmek uzun yıllar boyunca keyifle kullanacağınız bir eşyaya sahip olmanız açısından önemlidir. Yaşam alanlarınızı güzelleştirecek, konforlu ve işlevsel çözümler sunmanın yanı sıra kalitesi ile dikkatinizi çekecek mobilya modelleri sitemizde sizi bekliyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.