HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?

13-04-2020 13:46
Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?

Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Buzdolabı temizliğinden hoşlanan pek yoktur. Genellikle gözümüzü korkutur bu iş ve daha pratik bir süreç olmasını hayal ederiz. Ancak buzdolabı temizliğine dair önemli tüyolar ile tanışmamızdır daha… Yiyecek artıkları, meyve sebzelerin bıraktığı izler ve çok daha fazlası nasıl temizlenir, sadece 15 dakikada buzdolabı temizliği yapabilir mi, şimdi paylaşacağımız tüyolar ile göreceğiz. Bu iş için sadece 15 dakikanızı ayırıp, daha sonra kendinize zaman ayırabilir, keyif kahvesi eşliğinde tertemiz evinizin tadını çıkarabilirsiniz. O halde sözü çok uzatmadan, buzdolabı temizliği nasıl yapılıröğrenelim!

Buzdolabı Temizliğinde Hız Kazandıran Püf Noktalar

-Buzdolabı temizliğinde ilk aşama, hazırlık yapmaktır. Doğru bir hazırlık yaptığınızda pratik bir şekilde buzdolabı temizliğinizi tamamlayabilirsiniz. Temizliği yarıda kesip, temizlik bezi ya da temizleyici gibi malzemeleri aramaya gitmeniz gerekmez. Yani boşa zaman harcamaz, tekrar tekrar işinizi bölmezsiniz. İlk iş olarak derin bir kap içerisine ılık su ile bir miktar bulaşık deterjanı alarak, buzdolabınıza yakın bir konuma yerleştirin. Ancak suyun sıcak olmamasına özen göstermelisiniz. Buzdolabı soğuk olduğu için sıcak su kullanmak plastik parçalarda çatlamalar oluşturabilir. Bununla birlikte yedek de olmaz üzere birkaç temizlik bezi hazır etmeliyiz.

-İkinci aşama ise buzdolabını boşaltmaktır. İçerisindeki her şeyi dışarı alırsanız, hem hızlıca hem de pratik bir şekilde temizlik yapabilirsiniz. Üst raflardan başlayarak çıkabilen parçaları çıkarıp, dolabınızı silebilirsiniz. Önce deterjanlı su ile silip, daha sonra durulayıp temiz bir bez ile silmek, buzdolabı temizliğinin temel kuralıdır. Bu kadar kolay bir şekilde yapılabilir. Bu süreci hızlandıracak püf nokta ise dolabın içerisinde yiyecekleri ve çıkabilen parçaları çıkararak hareket etmektir.

-Buzdolabı temizliğinin sonuna doğru gelirken, sabit yani çıkarılamayan yüzeyleri silip, çıkarılabilen parçaları lavaboda rahatlıkla yıkayıp, kurulayıp yerine yerleştirebiliriz. Bu durumda buzdolabı temizliği nasıl yapılır sorusunun da temel cevabını vermiş oluyoruz. Çünkü temizliğimiz neredeyse bitti… Çıkarılabilen parçaların temizlenip kurulanarak yerine yerleştirilmesi ile neredeyse sona geldik.

-Dolabın içerisini temizlediğimize göre yiyeceklerimizi yerleştirebiliriz. Daha uzun süre temiz kalması için, kapalı kaplar ya da kavanozlar ile muhafaza edilmemiş hiçbir yiyeceği dolaba koymamalıyız. Yiyeceklerimizi bu şekilde yerleştirirsek, yiyecek artıkları ve benzeri olmayacak, daha uzun süre tertemiz kalacaktır.

-Buzdolabıgibi beyaz eşyalar temizlenirken, dış yüzeyin temizliği de önemli bir unsur. Silikonlu yüzey temizleyiciler bu durumda iyi birer alternatif olabilirken, eğer herhangi bir leke ve benzeri yoksa nemli bez dahi yeterli olabilir. Beyaz eşya temizliği için tasarlanmış özel temizleyicileri de kullanabilirsiniz.

-Buzdolabı temizliğinde, özellikle son aşamada beyaz eşya kapağını sildikten sonra kontrol etmek çok önemli… Sildiğiniz yüzeyi bir de doğal ışıkta kontrol etmelisiniz. Genellikle yapay ışıkta silme izleri kalabiliyor ve ancak doğal ışıkta bu durum görülebiliyor.

Buzdolabı Seçimi Önemli Bir Unsur

Buzdolabı ve benzeri beyaz eşya ürünlerinde, Arçelik gibi başarılı markaların tercih edilmesi, temizlik sürecini oldukça kısaltıyor. Çünkü çok daha kolay temizlenebilen yüzeyler, oldukça fonksiyonel ve çıkarılabilen parçalar ile pratik bir depolama alanı sunuyorlar. Kısacası Arçelik ve benzeri iyi markaları tercih etmek, buzdolabı nasıl temizlenir sorusunun cevabını da oldukça kolaylaştırıyor. Üstelik bu sayede zaman tasarrufu da yapabiliyorsunuz. Temizlik için daha kısa süre ayırabilecekken neden saatlerimizi bu işe ayıralım ki?

Eğer siz de pratikliği arzuluyor, temizliğin en hızlı şekilde yapılabilmesini istiyorsanız,www.evmode.com.tr adresinde listelenen başarılı modelleri inceleyebilirsiniz. Özellikle en yeni Arçelik buzdolabı modelleri gönlünüzü fethedecektir. Hem şıklığı, hem de fonksiyonelliği ile bu modeller evini seven, pratikliği önemseyen hanımların yeni tercihi…

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.