HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Battaniyeler Hangi Programda Yıkanır?

12-11-2019 16:05
Battaniyeler Hangi Programda Yıkanır?

 

Battaniye Temizliği

Battaniyenin yeterince temiz olmaması, ev akarlarına alerjik tepki gösterenler ve bebekler başta olmak üzere herkes için sağlık konusunda az ya da çok sorun yaratacaktır. Bu nedenle, periyodik ve doğru battaniye temizliğini önemsemelisiniz.

Battaniyelerinizi, onlara zarar vermeden temizleyebilmek için Battaniyeler Hangi Programda Yıkanır, hangi tür battaniyeler çamaşır makinesinde yıkanabilir, uygun su sıcaklığı nedir gibi konularda doğru bilgi edinmeniz gerekiyor.

Battaniye Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Kış sonunda kaldırırken ve kış başında yeniden kullanıma almadan önce battaniyelerin mutlaka yıkanması gerekiyor. Bunun yanı sıra, kullanıldığı süre boyunca da belirli aralıklarla battaniyelerin temizlenmesini ihmal etmeyin.

Temizliğin hangi sıklıkta olması gerektiğini aslında kullanım durumu belirleyecektir. Yoğun olarak kullanılan battaniyeleri ayda bir yıkamanızda fayda var. Bununla birlikte, herhangi bir lekelenme meydana geldiğinde de vakit kaybetmeden gerekli temizlik işlemi yapılmalı. Aksi halde, lekenin çıkması zorlaşabilir, lekeye neden olan unsur dolayısıyla bakteri üremesi meydana gelebilir.

Çamaşır Makinesinde Battaniye Yıkama

Polar, vizon, pamuk, keçe, yün gibi pek çok materyal çamaşır makinesinde yıkanabilir. Çamaşır makinesinde yıkamada önemli konu, doğru program ve su sıcaklığı seçimi. Peki,

Battaniye İçin Uygun Program Seçimi

Peki, Battaniyeler Hangi Programda Yıkanır? Hangi programı seçeceğiniz, battaniyenin hangi materyalden üretildiğine bağlı olarak değişecektir. 

Bu noktada, ürün üzerindeki etikette yer alan yıkama talimatlarını mutlaka inceleyin, talimata göre hareket edin.

Türünden bağımsız olarak her battaniye için risksiz su sıcaklığı 30 ile 40 santigrat derece arasındaki değerlerdir. 40 santigrat dereceden yüksek sıcaklıklar battaniye yapısına zarar verir.

Battaniye yıkarken mümkünse toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanın. Toz deterjan, battaniye yüzeyinde kalıntı bırakabilir.

Elde Battaniye Yıkama

Battaniyenizin hacmi çamaşır makinesinin kapasitesini aşıyorsa elde yıkamayı tercih edeceksinizdir. Bunun için temiz bir leğeni ya da temizliğinden emin olduğunuz küveti kullanabilirsiniz.

Yaklaşık 40 santigrat derece sıcaklığındaki suya yeterli miktarda çamaşır deterjanı ekleyin. Battaniyeyi bu suda bir ila iki saat bekletin. Gerekirse, bu beklemenin ardından kirlenen suyu boşaltıp yeni bir deterjanlı su hazırlayabilir, battaniyeyi biraz daha suda bekletebilirsiniz.

Durulama işlemini mutlaka durulama suyu tamamen berraklaşana kadar yapın. Battaniye üzerinde deterjan kalıntısı, ciltte alerjik tepkilere neden olabilir. Bu sorunun görülme olasılığı bebeklerde daha fazladır.

Battaniyeyi Kuruturken…

Kurutma makinesi kullanmıyor, asarak kurutuyorsanız, battaniyenin kuruması kış aylarında hayli uzun sürecektir. İpe asılmış battaniyede kuruma süresinin uzunluğundan dolayı ip izi oluşabilir. O nedenle, asmak yerine, temiz bir yüzeye battaniyeyi sermenizde yarar var.

Kuruma işlemini hızlandırmak için 2- 3 saatte bir battaniyeyi ters yüz edin. Battaniyeyi doğrudan gelen güneş ışığından koruyun.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.