HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Alez alırken nelere dikkat edilmelidir?

15-02-2022 19:02
Alez ise insanların konforlu ve güvenli bir uyku geçirmesine olanak tanıyan en önemli yatak aksesuarlarından biridir.
 
Bu yazımızı okuyarak alezin ne olduğu ve satın alacağınız taktirde dikkat edilmesi gereken ne gibi hususlar olduğunu öğrenebilirsiniz.
 
Alez nedir ve tam olarak ne işe yarar?
 
Alez, yatak çarşaf altlarında kullanılan ve yatak kirliliğinin önüne geçilebilmesine olanak tanıyan bir tekstil ürünüdür. Birçok farklı çeşitleri içerisinde barındıran alez, sıvı geçirmez modelleri sayesinde yatağa dökülebilecek çeşitli sıvıları, lekeleri yatak yüzeyine geçirmeden alt tabakada toplar. Bu sayede rahat bir uyku, kaçınılmaz olacaktır.
 
Ne demek su geçirmez? Dediğinizi duyar gibiyiz.
 
Evet, özenle ve kaliteli malzemelerden üretilen alez çeşitleri konforlu bir uyku geçirmeniz için titizlikle düşünülmüş ve uygulamaya geçirilmiştir.
 
Günümüzde en çok bebek yataklarında tercih edilirken, hemen hemen her evin ihtiyacı olan alez çeşitleri, konforu dikkate alarak hazırlanmaktadır. İdrar, sıvı dökülmeleri, kan ve çeşitli lekeleri yatak yüzeyine geçirmeyen alezler, uykunuzu bölmeden rahatlıkla kaldığınız yerden devam edebilmenize olanak tanır.
 
Alez alırken nelere dikkat edilmelidir?
 
Alez seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri, tercihlere göre farklılık gösterse de, sıvı geçirmez olmasıdır. Bunun yanında yabancı tür, kansere neden olabilecek maddeleri içerisinde barındırmamalı, kaliteli malzemelerden üretildiğinden emin olunmalıdır. Yazın terletmeyen, kışın ise sıcak tutan alezler tercih edilebilir. Bu bağlamda sıvı geçirmeyen, kaliteli ve güvenilir bir adresten alınan alez çeşitleri, sizler için en uygun tercih olacaktır.
 
Uygun fiyatları nedeniyle tercih edilen alez çeşitleri, kalitesiz olabilmekte, kullanıcılarını hüsrana uğratabilmektedir. Genel olarak her bütçeye uygun kaliteli alez çeşitlerini Evmode olarak sizler için satışa sunduğumuzu bilmenizi isteriz.
 
Soğuk tutan yani terletmeyen salezler, kaliteli bir yerden alındığında yazın konforunu en etkin şekilde yaşatabilir ve rahat bir uyku sunar. Aynı zamanda bu alezler kış aylarında soğuğu emerek, hava almayan yapısıyla soğuk aylarda derinlemesine bir uykuya olanak tanır.
 
Alez nasıl kullanılır?
 
Alez kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, alez üzerine direkt olarak yatılmaması gerektiğidir. Üzerine mutlaka bir çarşaf serilmeli, yatağın kirlenmesine neden olabilecek etkenler en aza indirgenmelidir.
 
Peki alez nasıl takılır? Tek kişilik ve çift kişilik farklı boyutları ile ihtiyaçlara göre tercihlere ayrılan alezler, genel olarak uçlarında bulunan aparatlar ile yatak köşelerine bağlanabilmektedir. Bu sayede uyku esnasında oluşabilecek kayma problemlerinin önüne geçilmektedir.
 
Alez nasıl yıkanır?
 
Bir çok insan alez yıkanır mı? Sorusuna cevap aramaktadır. Evet, alez çeşitleri hem elde, hem makinede gönül rahatlığıyla yıkanabilmektedir. Alezler dayanıklı yapıları sayesinde yüzlerce yıkamaya kadar rahatlıkla yıkanıp temizlenebilmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, su sıcaklığının derecesidir. Fazla sıcak olmamakla beraber yıkanma talimatı bulunan alezler üzerinde, ısı değerleri belirtilmektedir. Genel olarak 30-40 derecede yıkanabilen alezlerin kuru temizleme ile temizlenmemesinin en önemli nedeni, yüksek ısı değerlerinin alezin iç malzemelerde yaratabileceği tahribatın önüne geçmektir.
 
Elde yıkarken ise ılık bir su ile deterjanı karıştırıp durulayarak hızlı bir temizlik yapabilir, kendi kendine kurumasını bekleyebilirsiniz.
 
Sizlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak olan alez çeşitlerini sitemizden inceleyebilirsiniz. Keyifli alışverişler dileriz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.